Kanoën op de rivier


Op een loopafstand van ca. 10 minuten van het huis vindt u de rivier Klarälven. Deze rivier van maar liefst 460 km ontspringt in Noorwegen en loopt door Midden-Zweden tot het welbekende Vänermeer. De rivier leent zich uitstekend voor een middagje vissen of een één- of meerdaagse kanotocht.

Sjön


Zweden heeft vele meren. Blauwe lucht, met een paar witte wolken en alleen het geluid van de peddels in het water. Voor natuurliefhebbers is het in de omgeving van ons huis absoluut genieten.

Acksjön


In de omgeving van het huis bevinden zich diverse meren waar naar hartenlust gevist, gevaren en gezwommen kan worden.

Vinterlandskap


In de winter zijn er volop ski-, langlauf en schaatsmogelijkheden. Je kunt hier met husky´s een sledetocht maken of met sneeuwscooter de natuur in. Zelf sleeën is natuurlijk ook heel leuk! En heeft u al eens gedacht aan ijsvissen? En daarna opwarmen bij een kampvuur in de sneeuw. Onvergetelijk!

DE OMGEVING

Zwemmen
Wandelen
Varen
Vissen
Skiën
Snowboarden
Schaatsen
Hondensledetocht
Fietsen
Spoorwegmuseum


FOTO'S

Klik hier om nog meer foto's te bekijken.

Er op uit                                                         

Ongerepte natuur, rust en ruimte

In de zomer kunt u hier volop bosbessen en vossenbessen (rode bosbes) plukken. En daarna natuurlijk bosbessenjam maken..... Op het perceel groeien heerlijke aalbessen en frambozen. Pluk ze gerust, ze staan ervoor.

Flora en fauna

In het gebied rond het huis leven diverse diersoorten. Er leven onder andere reeën, elanden, lynxen, diverse vogelsoorten, veelvraten, vossen, eekhoorns, bevers in de rivier en vleermuizen.Allemansrätten

In Zweden geldt het zogenaamde allemansrecht. Dit houdt in dat u zonder toestemming van de eigenaar ieder stuk natuur mag betreden, uw tentje mag opzetten en een kampvuurtje mag maken. Mits u daarbij geen schade aanricht, natuurlijk.

LiggingOnze vakantiewoning ligt in Zweden in de provincie Värmland, regio Hagfors. Rondom de vakantiewoning zijn uitgestrekte bossen waar u eindeloos kunt wandelen of mountainbiken zonder een mens tegen te komen. U kunt hier genieten van de ongerepte natuur, de rust en de ruimte. In het dorpje Bergsäng is ook een leuk speeltuintje voor de kleintjes.

De bossen zijn rijk aan wild. Er is een grote kans om elanden of bevers te zien. Verder kunt u, vooral zo rond de schemering reeën zien. Als u het pad bewandelt dat achter ons huis naar de rivier de Klarälven loopt, dan komt u er zeker een paar tegen. Zo hebben wij een elandenjong en zijn moeder gezien. Wat een indrukwekkend schouwspel! De bever heeft zich ook laten bewonderen in de Klarälven achter ons huis. Verder worden we regelmatig verrast door een prachtige roodbruine vos.

De rivier Klarälven


Vlakbij het huis ligt de rivier de Klarälven. U kunt daar één of meerdaagse kanotochten ondernemen of uw eigen vlot bouwen en daarmee de rivier afzakken. Tijdens het kanoën kunt u picknicken bij een zelf gemaakt houtvuurtje aan de oever. Dat is absoluut een aanrader! Aan het einde van de dag is het heerlijk bijkomen in onze comfortabele woning. Kano's kunt u onder andere huren bij route 62 .

Acksjön


Vanuit het huis kunt u in een half uur naar het meer van Äcksjön wandelen. De route voert over een zanderig grindpad door het bos en is ook zeer goed met de auto te berijden. Op de foto in het midden (Fam. vd Wall, september 2011) ziet u het prachtige meer. Een heerlijke plek om te vissen, maar ook voor een verfrissende duik en een kanotochtje is dit meer absoluut een aanrader. Rond het meer voert een pad, waar u prima kunt mountainbiken.

Het meer van Rada


Een van de vele meren in de omgeving is het meer van Rada. Rådastrands Camping is een camping aan de rand van het meer. De camping beschikt over een heerlijk zandstrand. Omdat het op deze plek niet snel diep wordt, is het een ideale plek om te zwemmen met kleine kinderen. Op Radastrands Camping kunt u kano's en mountainbikes huren. De camping biedt ook diverse andere activiteiten aan.

Flora en faunaBij een wandeling kunt u veel dierensporen tegen komen. Hier links ziet u het werk van een bever.

Rondom ons vakantiehuis in Zweden is de kans groot dat u een Eland in de achtertuin aantreft. Ook als u achter het huis naar de rivier de klarälven loopt kunt u ze aantreffen op de openstukken tussen het bos. De kans is het grootst in de schemering. Overdag wanneer het warm is zullen ze vooral de schaduw van de bomen opzoeken. Als de eland u in de gaten heeft zullen ze snel de bescherming van de bomen opzoeken. Het is belangrijk om altijd op afstand van de eland te blijven. Elanden kunnen namelijk een flinke trap uitdelen met hun voorpoten die ze tot boven hun kop kunnen schoppen.

WintersportIn de winter zijn hier volop ski-, langlauf en schaatsmogelijkheden. Je kunt hier met husky´s een sledetocht maken of met sneeuwscooter de natuur in. Zelf sleeën is natuurlijk ook heel leuk! En heeft u al eens gedacht aan ijsvissen? En daarna opwarmen bij een kampvuur in de sneeuw. Onvergetelijk!


In provincie Värmland zijn verschillende skigebieden. Zelf gaan we meestal naar Branäs. Dit is een klein uurtje rijden en zeer de moeite waard. U vindt daar zowel blauwe, rode en zwarte pistes. Langs de piste heeft u de mogelijkheid om even op te warmen in een van de warmte-stugas of uw lunch op te warmen op de barbecue.


In 2013 hebben we heerlijk geskied in Hövfjallet. Zie hieronder beelden om de sfeer te proeven.
Op het meer van Acksjon zijn de in de winter vaak aan het racen met auto's. Het weer was prachtig toen we deze opname maakten.


Contact

Ruud en Monique Nederstigt
Haarlem
Telefoon: (+31) 235366442

E-mail: info@vakantiewoninginzweden.nl